Omloop van Vlaanderen 2019

Omloop v Vlaanderen 2019

Verslag “Omloop van Vlaanderen”

 

Een korte terugblik op het afgelopen weekend met 2 hoofdstukken : een “negatieve noot” op vrijdag maar alleen maar positieve gevoelens na het zaterdag gedeelte…

Dag één kondigde zich als “aartsmoeilijk aan” !!! Het “Lommers Racing” team had nog nooit aan het vrijdag gedeelte deelgenomen en had bijgevolg ook geen enkele referentie voor de avondproeven in het donker. De bijkomende technische problemen (een motorkap waarvan de steun losscheurde op de kp zoning, een lekke band) en “last but not least” het rijden op “slicks” in de gietende regen, zorgden ervoor dat de kloof met de toppers in de Mcup al gigantisch was na de 5 vrijdagproeven. Elke hoop op een goed resultaat was meteen vervlogen maar het enthousiasme en de tomeloze inzet van het serviceteam die ons op vrijdag in koers hielden waren een stimulans om er vol voor te gaan tijdens de 2de wedstrijddag.

Vanaf plaats 45 werd er vertrokken op dag 2 en op Kp Passendale kregen we al meteen een “boost” door dezelfde tijd te realiseren als “lokale matador” Wouter Lievens die we helaas later op de dag verloren na een sortie op kp Houthulst. Gestaag klom het Lommers Racing team op in het klassement en na stage 17 was plaats 26 de beloning voor het harde werk…maar net als op vrijdag was de regen opnieuw spelbreker !!! Met een achterstand van net geen 2 minuten op onze naaste Mcupper Tom Cuppens en met nog 3 proeven te gaan had verder aandringen geen zin en onnodige risico’s zouden onze deelname aan de “East Belgian Rally” enkel maar in gevaar brengen.

Met een 27ste plaats algemeen en als 6de Mcupper konden we onze kloof op Lorenzo verkleinen tot 2 punten. Maar ook Tom krijgt na een sterke prestatie op de laatste klassementsproef nog een podium plaats in het vizier. Drie tenoren gescheiden door 3 punten en dit voor de 3de plaats in het Mcup Kampioenschap 2019 !!!!

Het zal er warm aan toe gaan in de laatste wedstrijd van dit jaar te St Vith !!!

Proficiat nog aan Gunther Monnens met zijn overwinning. Plaats 5 is voor hem voldoende om het kampioenschap binnen te halen maar Franky kennende, zal hij zich zomaar niet gewonnen geven !

Spanning al om !

Boudewijn, als organisator van de Mcup en East Belgian Rally, had je je geen beter scenario kunnen uitdenken !!

 

!!!!!!!!!SEE YOU IN THE EAST BELGIAN RALLY OP ZATERDAG 28 SEPTEMBER IN ST VITH !!!!!!!!!