Hannuit 2024

Verslag Rally Hannuit Lommers Racing 10 maart 2024

Ondanks de enorme inspanningen van al onze team-leden (thanx girls and boys) waren we er helaas niet in geslaagd om aan de start te komen van de 1ste wedstrijd Mcup 2024.

Vermits de eerst volgende wedstrijd voor de M-cup competitie in Tielt is begin april en we daar ook altijd uitstekend presteren, werd er na onderling overleg besloten om de Rally van Hannuit toe te voegen aan onze wedstrijdkalender met als prioriteit de wagen 100% af te stellen.

De “shakedown” verliep perfect en we waren super tevreden met de wagen die ons door het team afgeleverd werd ! We moesten slechts kleine aanpassingen doen maar zowel de wagen als de motor draaiden als een Zwitserse horloge.

Philip en ik keken alvast uit naar deze nieuwe wedstrijd met zijn zeer uitdagend parcours. Er zat zowat alles in : hoge snelheden, onverhard, snelle passages in de dorpen,… Kortom, knappe organisatie van het team Ecurie Hesbaye !!!!

Op zondagmorgen waren de weersomstandigheden perfect om met onze “grijze” BMW “flat-out” te gaan maar helaas  sloeg het “pechduiveltje” toe na enkele km’s op de proef Cras Avernas. “Cardan-breuk” en meteen “game over” !!! Maar we hadden 2 jokers in ons handen : het super “rally systeem” waarmee we konden inpikken bij de volgende “boucle” maar nog belangrijker was de sterkte van ons team. Met een enorme krachtinspanning en snelheid slaagden zij er in 2 cardans te herstellen en tijdig aan de start te komen van de 2de “boucle”…knap gedaan mannen !!!!

Voor Philip was dit heel belangrijk wat zo hebben we toch nog bijna 100km tegen de tijd kunnen rijden en onze afstellingen verfijnen.  Een goed resultaat konden we uiteraard vergeten en zelfs als we geen technische problemen hadden verkregen weet ik niet of we met Frederic Vandelook in deze wedstrijd konden concurreren…de snelheden zijn hier zo hoog en parcours kennis is super belangrijk en dat misten we duidelijk in het donker !!!!!

Met een “brede smile” verlieten we Hannuit. Dank u wel Team Ecurie Hesbaye voor de schitterende organisatie en jullie hulp bij deze wedstrijd…. Philip en ik komen zeker nog terug !!!

Voor mezelf was er ook een speciaal moment .  Voor het eerst stond ik samen met mijn 2 zonen Zjef en Jules aan de start van een rally, een speciaal moment dat ik zeker zal koesteren  !!! Bedankt Jordy, Henri en Philip om ons mee te nemen en ook een grote dank aan alle 3 de service-teams die ons van het begin tot het einde in de watten legden.

Voor Zjef is er nu een kleine pauze maar Jules en ik komen aan de start op zaterdag 6 april tijdens de TAC Rally.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SEE YOU IN TIELT OP ZATERDAG 6 APRIL 2024 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *