couperen !

Omloop van Vlaanderen 2023

Verslag 63ste Omloop van Vlaanderen 2023

Na een lange zomerpauze, kwamen we aan de start voor de op één na laatste wedstrijd van het M Moood-cup kampioenschap 2023.

Philip en ik maakten dankbaar gebruik van de “shakedown” op donderdag om opnieuw in het ritme te komen en deze test-kp gaf ons tevens de kans om de wagen perfect af te stellen.

De wisselende weersomstandigheden voor de start op vrijdag zorgden voor heel wat stress bij Philip wat betreft de bandenkeuze (alleen sneeuwbanden konden uitgesloten worden)  !!!  Aan het einde van de eerste wedstrijddag (na 5 klassementsproeven) bleek het Lommers Racing Team de juiste keuze gemaakt te hebben en met een reeks van top-tijden (jammer van het foutje op de eerste proef waar 15 seconden verloren gingen) werd de eerste wedstrijddag op een mooie 3de plaats afgesloten op 14 seconden van de leiders !!!!

Op naar dag 2, waar nog een kleine 150km tegen de tijd moest gereden worden. Ook hier maakte Philip een vliegende start met zelfs een “scratchtijd” op kp7 Passendale.  Vanaf proef 8 wisten Thierry Cokelaere en Kurt Braeckevelt met sterke prestaties hun voorsprong lichtjes uit te bouwen op ons tot Kurt helaas ver terug geslagen werd in het klassement door 2 lekke banden op de “Zoning-proef” !!!

Vanaf ronde 2 op zaterdag moesten wij de rol vooraan lossen door 2 kleine foutjes op kp “De Ruiter”. En ondanks de verbetering van onze eigen tijden op de volgende proeven, werd de kloof als maar groter met de 2 leiders.  De strijd voor overwinning was een “seconden-thriller” tussen Thierry en Franky Boulat !!!  Thierry en zijn co Stefaan Vanassche wisten het pleit te beslechten in hun voordeel met slechts 2 seconden voorsprong en dit na bijna 180km tegen de klok . Proficiat allebei met jullie verdiende overwinning !

Wijzelf kijken ook met een “Big Smile” terug  op deze wedstrijd met onze 3de plaats in de eindrangschikking !

 6 WEDSTRIJDEN = 6 PODIUM PLAATSEN !!! Respect voor het Lommers Racing Team  dat ons telkens een wagen weet af te leveren die draait als een “Zwitserse horloge” en ons moraal hoog houdt met de schitterende ambiance en catering !!

Met nog één wedstrijd te gaan op de kalender, de East Belgian Rally op zaterdag 23 september, zijn er nog 2 titel kandidaten : Team Boulat en het Lommers Racing Team !!!

De beste papieren zijn voor Franky Boulat  en Peggy De Busser en dit door de schrap-resultaten !

Maar… voorlopig blijft het Lommers Racing Team op kop van het kampioenschap met 2 punten voorsprong !!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GAME ON OP 23 SEPEMBER OP EN ROND ST-VITH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *